Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

18. 06. 2024. 14:37 >> 14:38
Čitaj mi:

POTRAGA ZA TROJE NESTALIH

Smrtonosne vrućine: U Grčkoj petoro mrtvih turista

Potraga za nestalim turistima u Grčkoj intenzivirala se pošto temperature rastu do onih opasnih po zdravlje.

Lokalno stanovništvo u Grčkoj upozorava turiste da ne potcjenjuju ekstremne vrućine, budući da je jedan Amerikanac postao peti turista koji je pronađen mrtav od početka sezone.

Njegovo tijelo nađeno je u nedjelju, prenosi Independent.

Trenutno timovi za potragu pretražuju ostrva Sikinos i Amorgos u potrazi za dvije Francuskinje i Amerikancem koji su nestali prošle nedjelje.

Gradonačelnik Sikinosa Dafne Tolis rekao je da se potraga za dvije francuske državljanke, starosti 73 i 64 godine, intenzivirala nakon što su nestale pošto su u petak krenule na pješačenje.

„Bili smo napolju cijelo jutro u potrazi. Došli su dobrovoljci sa Santorinija, tražili su vatrogasci, policija, posebno obučeni pas, ali teren je kamenit i pun gudura. Napor je bio ogroman, ali područje gdje su nestale je teško za pretragu i, nažalost, još uvijek ih nismo pronašli“, dodao je on. 

Kako se operacije potrage i spasavanja nastavljaju, mještani navode da su isfrustrirani zbog turista koji pješače tokom ekstremnog vremena.

Tolis kaže da turisti „potcjenjuju vrućine i ne znaju kakve one mogu da budu u Grčkoj“.

„Često viđamo turiste kako idu na planinarenje ili na vožnju biciklom usred dana, kada većina Grka zna da ne treba raditi nikakve fizičke vježbe“, rekla je Dafne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније