Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ RSE ]

17. 06. 2024. 08:27 >> 08:27

Zapadni Bengal

Pet osoba poginulo u sudaru indijskih vozova

Najmanje pet osoba poginulo je u sudaru ekspresnog putničkog i teretnog voza u indijskoj državi Zapadni Bengal, pri čemu su tri putnička vagona iskočila iz tračnica, saopštila je u ponedjeljak policija.

"Tri kupea ekspresnog voza iskočila su iz tračnica. Najmanje pet osoba je poginulo, a njih 25 do 30 je povrijeđeno", rekao je policijski zvaničnik Abhishek Gupta, piše AFP.

Ministar Mamata Banerjee nazvao je nesreću tragičnom te da su na mjesto nesreće upućene ekipe hitne pomoći i spasioci.

Banerjee je rekao da se nesreća dogodila u području Phansidewa u okrugu Darjeeling, kada je voz Kanchenjunga Express udario teretni voz.

Indija ima jednu od najvećih svjetskih željezničkih mreža i doživjela je nekoliko katastrofa tokom proteklih godina.

Najgora je bila 1981. kada je voz iskočio iz tračnica dok je prelazio most u državi Bihar, a kada je prema procjenama poginulo 800 osoba.

U junu prošle godine, u sudaru tri voza poginulo je gotovo 300 osoba u državi Odisha.

Posljednjih godina Indija je uložila ogromne svote novca u nadogradnju mreže modernim stanicama i sistemima elektroničke signalizacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније