Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.V. ]

31. 05. 2024. 22:35 >> 22:35

SUD

Bivši jermenski predsjednik oslobođen optužbi za korupciju

Bivši jermenski predsjednik Serž Sarkisian oslobođen je optužbi za korupciju koje je odbacio kao politički motivisane nakon više od četiri godine od suđenja.

Tužioci su rekli da će se žaliti na presudu koju je 31. maja izrekao sud u Jerevanu.

Sarkisian, koji je vladao Jermenijom od 2008. do 2018. godine, optužen je da je 2013. dao privilegovani tretman svom dugogodišnjem prijatelju, biznismenu Barsegu Beglarianu, što je državu navodno koštalo više od milion dolara.

Prema tužilaštvu, Sarkisian se pobrinuo da vladin tender za isporuku subvencionisanog dizel goriva poljoprivrednicima dobije Beglarianova kompanija Flash, a ne drugi uvoznik goriva koji je ponudio nižu cijenu.

Bivši predsjednik je sve vrijeme govorio da je tender bio fer jer je samo Fleš ispunio uslove ponude koje je postavilo Ministarstvo poljoprivrede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније