Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

27. 05. 2024. 19:08 >> 19:08

zbog "umiješanosti Moskve u hibridni rat"

Poljska ograničila kretanje ruskih diplomata

Poljska je odlučila da ograniči kretanje ruskih diplomata zbog "umiješanosti Moskve u hibridni rat" protiv te države, saopštio je ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski novinarima u Briselu.

Ograničenja će uticati na sve diplomate i drugo osoblje ambasade u Varšavi, osim na ambasadora.

Oni će moći da se kreću samo po centralnom vojvodstvu, kako je naveo ministar, a konzuli samo po pokrajinama gdje su na dužnosti.

Ističući da Poljska nije prva zemlja koja je uvela takva ograničenja, Sikorski je rekao da se nada da će „drugi slijediti naš primjer“.

Ruski ambasador Sergej Andrejev je rekao da još nije zvanično obaviješten, prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.

Poljska je nedavno saopštila da je uhapsila nekoliko osumnjičenih za sabotažu za račun ruskih obavještajnih službi, optuženih za prebijanje i požare.

„Ima i drugih osumnjičenih. Nadamo se da će Ruska Federacija ovo (ograničenje) shvatiti kao znak za veoma ozbiljnu uzbunu“, rekao je Sikorski.

Premijer Donald Tusk je sredinom maja najavio jačanje poljskih obavještajnih službi zbog aktivnosti Moskve za destabilizaciju Poljske, a zatim potvrdio da je nekoliko akata sabotaže spriječeno „zahvaljujući budnosti naših službi i naših saveznika“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније