Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

22. 04. 2024. 09:04 >> 09:03
Čitaj mi:

vojska tvrdi

Izraelski dron oboren na teritoriji Libana

Izraelska bespilotna letjelica srušila se u Libanu pošto je pogođena raketom, saopštila je jutros izraelska vojska dok libanski pokret Hezbolah tvrdi da ju je oborio.

"Raketa zemlja-vazduh lansirana je prema bespilotnoj letjelici izraelskog vazduhoplovstva, koja je djelovala u libanskom vazdušnom prostoru", navela je vojska i dodala da je dron pogođen i pao na teritoriji Libana.

Hezbolah je sa svoje strane saopštio da je oborio izraelski dron Hermes 450 koji je letio iznad južnog dijela Libana, u regionu Al-Aišija.

Proiranska islamistička grupa precizirala je da je oborila bespilotnu letjelicu "u znak podrške palestinskom narodu".

Od početka rata između Izraela i palestinskog pokreta Hamas u Pojasu Gaze 7. oktobra, svakodnevna je razmjena vatre između izraelske vojske i Hezbolaha koji tvrdi da time podržava palestinski islamistički pokret.

Proiranski Hezbolah, koji ima arsenal raketa i preciznih projektila, gađa izraelske vojne položaje i lokalitete u blizini granice, a Izrael odgovara bombardovanjem ciljeva na libanskoj teritoriji, uglavnom na jugu, uključujući i ciljane napade na zvaničnike Hezbolaha i Hamasa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније