Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

21. 03. 2024. 22:06 >> 22:06
Čitaj mi:

demantovane tvrdnje

Ruski sud odbacio tužbu majke Navaljnog koja je tvrdila da mu nije pružena njega

Sud u Rusiji je danas odbacio tužbu koju je podnijela majka ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog koji je umro u zatvoru u februaru, a u kojoj je ona tvrdila da nije dobio odgovarajuću medicinsku njegu.

Šef Fondacije za borbu protiv korupcije Ivan Ždanov rekao je da je sud u gradu Labitnangiju, u blizini arktičkog zatvora u kojem je umro, odbio tužbu jer je rekao da samo Navaljni lično može biti tužilac.

"Aleksej je mnogo puta podnosio tužbe protiv uprave zatvora zbog nepružanja medicinske njege. Te tvrdnje su odbijane. Sada kada je ubijen, tvrdnja njegove porodice se demantuje podrugljivim riječima", napisao je Ždanov na Telegramu.

Navaljni, koji je bio najpoznatiji protivnik predsjednika Vladimira Putina, je u trenutku smrti služio 19-godišnju zatvorsku kaznu.

On je bio iza rešetaka od januara 2021. godine nakon što se vratio u Rusiju iz Njemačke gdje se oporavljao od trovanja nervnim agensima za koje je okrivio Kremlj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније