Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B. [ Beta ]

17. 03. 2024. 08:37 >> 08:37
Čitaj mi:

na jugu Sirije

Sirijski vojnik ranjen u izraelskim napadima

Jedan sirijski vojnik ranjen je u izraelskim napadima iz vazduha rano jutros na nekoliko ciljeva na jugu Sirije, javili su tamošnji državni mediji.

Državna novinska agencija SANA je, pozivajući se na neimenovnog vojnog zvaničnika, javila da je protivvazdušna odbrana oborila neke rakete koje su ispaljene poslije ponoći iz pravca Golanske visoravni pod izraelskom okupacijom.

U napadima je pričinjena i materijalna šteta.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koja nadgleda rat u Siriji, saopštila je da su u izraelskim napadima ciljane dvije vojne pozicije u planinama Kalamun sjeveroistično od Damaska, u području gdje djeluje libanski ekstremistički Hezbolah.

Jedna od meta bila je isporuka oružja, saopštila je opservatorija, dodajući da je to bio 24. izraelski napad unutar Sirije od početka ove godine.

U tim napadima su ubijena 43 borca raznih organizacija, uključujući Hezbolah i iransku paramilitarnu Revolucionarnu gardu, kao i devet civila.

Izraelski zvaničnici nijesu odmah objavili saopštenje o napadima. Izrael često napada ciljeve u Siriji povezane s Iranom, ali rijetko preuzima odgovornost za njih.

Napadi su eskalirali u proteklih pet mjeseci, koliko traje rat u Gazi i sukobi između Hezbolaha i izraelskih snaga na libanasko - izraelskoj granici.

Izraelska vojska je prošle nedjelje saopštila da je izvela 4.500 napada na ciljeve Hezbolaha od početka rata, većinom u Libanu i nekoliko u Siriji.

Vojska je saopštila da neće dozvoliti nikakav pokušaj akcije koja bi dovela do jačanja Hezbolaha na sirijskom frontu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније