Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina ]

11. 03. 2024. 21:19 >> 21:55
Čitaj mi:

kinesko Ministarstvo obrane

Vojne vježbe Kine, Rusije i Irana

Kineska, ruska i iranska mornarica izvode zajedničke pomorske vježbe u blizini Omanskog zaliva u Arapskom moru, od danas do 15. marta, saopštilo je kinesko Ministarstvo obrane.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, cilj vježbi je zajedničko održavanje regionalne pomorske bezbjednosti.

Navodi se da Kina šalje dva ratna broda s navođenim projektilima i opskrbni brod kako bi učestvovali u vježbi.

Iz Rusije je saopšteno da je grupa ratnih brodova te države stigla u Iran, kako bi učestvovali u vježbama sa Iranom i Kinom u Omanskom zalivu.

Zajedničke vježbe, nazvane "Pomorski bezbjednosni pojas - 2024", uključivaće ratne brodove i avijaciju, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Praktični dio vježbe održaće se u vodama Omanskog zaliva Arapskog mora. Glavna svrha manevara je razrada bezbjednosti pomorske ekonomske aktivnosti", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Najavljeno je da će predstavnici mornarica Pakistana, Kazahstana, Azerbajdžana, Omana, Indije i Južne Afrike djelovati kao promatrači.

Kina, Rusija i Iran održali su pomorske vježbe u Indijskom oceanu u januaru 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније