Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

01. 03. 2024. 17:26 >> 17:25
Čitaj mi:

eu izrazila saučešće

Borelj: Navaljni ostaje inspiracija za mnoge u Rusiji i šire

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj saopštio je da EU izražava saučešće porodici i prijateljima Alekseja Navalnog, koji je danas sahranjen u Moskvi.

Ono u šta je Navaljni vjerovao neće nestati – ideje se ne mogu mučiti, trovati ili ubijati. On ostaje inspiracija za mnoge u Rusiji i šire“, navodi se u objavi Borelja na društvenoj mreži Iks.

Dodao je i da ambasador EU i druge diplomate odaju počast Navaljnom.

Podsjetimo, ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni sahranjen je na Borisovskom groblju u Moskvi uz zvuke pjesme „My Way“ Frenka Sinatre i muziku iz filma „Terminator 2“, koji je Navaljni više puta nazivao „najboljim filmom svih vremena“.

Prethodno je služen parastos u Hramu ikone Bogorodice „Utoli tuge moje“, a hiljade građana okupile su se ispred crkve kako bi odali počast Navaljnom.

Jake policijske snage bile su prisutne cio dan širom Moskve, a nakon sahrane počela su hapšenja građana koji su prisustvovali pogrebu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније