Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

29. 02. 2024. 18:40 >> 18:40
Čitaj mi:

"Stabilizacija" na unutrašnjem tržištu

Rusija zabranila izvoz benzina na šest mjeseci

Ruska vlada objavila je da od petka zabranjuje izvoz benzina na šest mjeseci, što je odluka donijeta da se "stabilizuju" cijene na benzinskim pumpama na unutrašnjem tržištu.

"Od 1. marta vlada uvodi privremenu zabranu izvoza benzina", saopštila je ruska vlada.

"Mjera koja će biti na snazi šest mjeseci, do 31. avgusta treba da služi da se održi stabilna situacija na tržištu goriva tokom perioda povećane tražnje vezane za proljećne radove, posebno u više rafinerija", saopštila je vlada.

Mjera je uvedena dvije nedjelje pred predsjedničke izbore na kojima će Vladimir Putin biti ponovo izabran, a taj rezultat je gotovo siguran s obzirom na to koliko je opozicija smanjena posljednjih godina.

"Zabrana se ne odnosi na isporuku u okviru međunarodnih međuvladinih sporazuma uključujući sa zemljama članicama Evroazijske ekonomske zajednice - Bjelorusije, Kazahstana, Kirgistana, Jermeniji", dodala je vlada.

Rusija je već imala takvu mjeru u jesen 2023. zbog porasta cijena goriva na benzinskim pumpama, zbog čega se stalno smanjivala kupovna moć Rusa već pogođena slabljenem vrijednosti rublje zbog sankcija.

Rusija je 2023. godine proizvela 43,9 miliona tona benzina, prema zvaničnim podacima.

Finansijski priliv od prodaje nafte i naftnih derivata je neophodan za Moskvu u vrijeme kada je njena privreda okrenuta ka ratnoj da bi se podržala vojna ofanziva u Ukrajini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније