Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Beta ]

23. 02. 2024. 22:13 >> 22:13
Čitaj mi:

Zvaničnik Hamasa

"Netanjahuov plan za posljeratnu Gazu neće uspjeti"

Zvaničnik palestinske islamističke organizacije Hamas Osama Hamdan izjavio je danas da plan premijera Izraela Benjamina Netanjahua za posleratnu Gazu nikada neće uspjeti.

"Što se tiče dana posle u Pojasu Gaze Netanjahu predstavlja ideje za koje vrlo dobro zna da neće nikada uspjeti", rekao je Hamdan na konferenciji za novinare u Bejrutu, prenio je Frans pres.

Plan koji je Netanjahu predstavio sinoć užem sastavu vlade zaduženom za bezbjednost, a u koji su agencije danas imale uvid, ponavljaju se ciljevi vojske u Gazi, uništenje Hamasa i Islamskog džihada i oslobađanje talaca još uvijek zatočenih na toj palestinskoj teritoriji.

Uz to se navodi da će izraelska vojska imati bezbjednosnu kontrolu nad "čitavim područjem zapadno od Jordana, uključujući Pojas Gaze" , da će "sprječavati jačanje terorističkih elemenata tamo" i zaustaviti "prijetnje protiv Izraela".

Izrael će zadržati "operativnu slobodu akcije širom Pojasa Gaze neograničeno", piše u planu.

"Taj plan neće postati realnost jer o realnosti Gaze i realnosti Palestinaca mogu da odluče samo sami Palestinci", rekao je Hamdan.

Netanjahu takođe u potpunosti odbija da prizna paletinsku državu, a to podstiče pitanje da li su on ili drugi poput njega kvalifikovani za političke diskusije sa Palestincima, ocijenio je zvaničnik Hamasa.

Rat Izraela i Hamasa izazvan je napadima bez presedana 7.oktobra na južnu izraelsku teritoriju u kojima su palestinski ekstremisti ubili oko 1.160 ljudi, većinom civila.

U osvetničkoj ofanzivi Izraela do sada je ubijeno više od 29.500 ljudi, takođe većinom civila, u Gazi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније