Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ RSE ]

23. 02. 2024. 22:28 >> 22:31
Čitaj mi:

RUSKE VLASTI

Ultimatum majci Navaljnog da za tri sata sahrani sina bez javnosti

Portparolka pokojnog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog saopštila je da su ruske vlasti naložile njegovoj majci da ima rok od tri sata da sahrani sina bez prisustva javnosti, dok će u suprotnom Navaljni biti ukopan u zatvorskoj koloniji u kojoj je preminuo.

Kako prenosi Rojters portparolka Navaljnog Kira Jarmiš objavila je na mreži X:

"Prije sat vremena, istražitelj je nazvao Aleksejevu majku i dao joj ultimatum. Ili će u roku od tri sata pristati na tajnu sahranu bez javnog oproštaja, ili će Aleksej biti sahranjen u koloniji".

Navaljni, najpoznatiji politički protivnik predsjednika Vladimira Putina, iznenada je preminuo prije nedjelju dana u arktičkoj kaznenoj koloniji gdje je izdržavao zatvorsku kaznu na koju je osuđen.

Njegova majka Ljudmila (69) danima je tražila da vlasti predaju njegovo tijelo, kako bi bio sahranjen uz počasti i prisustvo njegove porodice, prijatelja i pristalica.

Ona je odbila, prema riječima Jarmiš, da pregovara sa ruskim Istražnim komitetom poručujući da nemaju ovlašćenja da odlučuju kako i gdje treba da sahrani sina.

"Istražitelje obavezuje zakon da predaju tijelo u roku od dva dana od trenutka utvrđivanja uzroka smrti. Prema medicinskoj dokumentaciji, ta dva dana ističu sjutra. Majka insistira da vlasti dozvole da se sahrana i parastos održe u skladu sa običajima", navela je portparolka Jarmiš.

Jarmiš je rekla da je Navaljnijeva majka odbijala i nastavila da traži da joj se preda njegovo tijelo. Nije bilo komentara nadležnih.

Porodica Navaljni i pristalice su optužili Putina da ga je ubio, a tu optužbu je Kremlj oštro odbacio.

Navaljni je preživio pokušaj trovanja 2020. i godine teškog postupanja u zatvoru, uključujući duge periode u samici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније