Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

23. 02. 2024. 18:54 >> 18:54
1
Čitaj mi:

STOLTENBERG

"Podrška Ukrajini nije milostinja, već je bezbjednosni interes NATO"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da su članice NATO posvećene tome da učine više kako bi osigurale da Ukrajina "pobjedi" u borbi protiv invazionih ruskih snaga, kao i da je alijansa "značajno promenila" svoj stav o obezbjeđivanju naprednijeg oružja Kijevu.

U intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) povodom obilježavanja dvije godine početka opšte invazije Rusije na susednu zemlju, Stoltenberg je rekao da solidarnost sa Ukrajinom nije samo ispravna, već je i „u bezbjednosnom interesu Alijanse“.

"Možemo očekivati da će saveznici iz NATO učiniti više da osiguraju da Ukrajina pobijedi", rekao je Stoltenberg.

On je ponovio da to „nije milostinja, već ulaganje u sopstvenu bezbjednost i naša podrška pravi razliku na bojnom polju svakog dana“.

U odlomcima iz intervjua koje je RSE objavio ranije ove nedjelje, Stoltenberg je naveo da bi smrt ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog i uspjesi Rusije na bojnom polju u posljednjih nekoliko mjeseci trebalo da pomognu da se fokus pažnje NATO i njegovih saveznika usmeri na hitnu potrebu da se podrži Ukrajina.

"Čvrsto vjerujem da je najbolji način da se oda počast Alekseju Navaljnom da se osigura da predsjednik Vladimir Putin ne pobijedi na bojnom polju, već da Ukrajina pobijedi", rekao je Stoltenberg.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније