Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Beta ]

22. 02. 2024. 22:34 >> 22:34
Čitaj mi:

PRESUDA

Njujorški sud će zaplijeniti imovinu Trampu ako ne plati kaznu

Državna tužiteljka iz Njujorka Leticija Džejms saopštila je da će zaplijeniti imovinu bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa ako ne bude mogao da plati kaznu od 454 miliona dolara (419 miliona eura) po presudi zbog prevare.

Ona je rekla američkoj televiziji Ej-Bi-Si (ABC) da "ako on nema sredstava da plati kaznu tražićemo mehanizme za izvršenje presude i tražićemo od sudije da zaplijeni njegovu imovinu".

Sud u Njujorku je 16 februara donio presudu da je Donald Tramp godinama lagao o svom bogatstvu dok je gradio imperiju nekretnina koja ga je dovela do slave i na kraju do Bijele kuće.

Tramp oštro negira te navode i najavio je da će se žaliti na tu presudu.

Džejmsova nije precizirala za ABC koju Trampovu imovinu bi država mogla da zaplijeni, iako je napomenula da se njena kancelarija nalazi preko puta poslovne zgrade u vlasništvu Trampa na Donjem Menhetnu koja je bila predmet nekih od optužbi za prevaru u njenoj tužbi.

Tramp može izbjeći zaplijenu imovine o bude imao dovoljno novca da plati cio iznos novčane kazne plus kamatu.

Tramp je prošle godine tvrdio da ima oko 400 miliona dolara novca u rezervi za potrebe plaćanja njegovih sudskih kazni.

Ostatak njegove neto vrijednosti, za koju kaže da je nekoliko milijardi dolara, vezan je za golf terene, nekretnine i drugu imovinu.

Koliko tačno novca Tramp ima nije jasno jer većina informacija o njegovim finansijama dolazi od samog Trampa za koje se kaže da su nepouzdani.

S obzirom da je Tramp obećao da će uložiti žalbu, malo je verovatno da će morati da plati kaznu ili da se suoči sa mogućnošću da mu se zaplijeni imovina, a ako sud prihvati žalbu, možda neće morati ništa da plati.

Пратите нас на

Најновије

Најчитаније