Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

RSE [ MV. ]

17. 01. 2024. 16:56 >> 16:56

TOKOM SNIMANJA

Novinar Slobodne Evrope Dmitro Jevčin ranjen na frontu u Ukrajini

Novinar ukrajinskog servisa Radija Slobodna Evropa Dmitro Jevčin ranjen je u srijedu kada se s kolegom našao pod artiljerijskom vatrom dok su snimali televizijski prilog s fronta na jugu Ukrajine

Ekipa projekta Krimske realnosti RSE-a koju čine novinar Jevčin i snimatelj Mikita Isajk snimala je prilog na prvim linijama fronta u oblasti Robotina, region Zaporižja.

Jevčin je zadobio ranu od gelera usljed minobacačkog granatiranja.

Ukrajinska vojska mu je, zajedno s Isajk, pružila prvu pomoć i evakuisala ga u poljsku bolnicu u obližnjem selu, a zatim ga prevezla u bolnicu u Zaporižju.

Prema riječima ljekara, operacija je uspješno završena i Jevčin će za sada ostati na intenzivnoj nezi.

Jevčin radi u projektu Krimske realnosti RSE-a od 2018. godine. Bio je autor istaknutih priča o životu na Krimu pod ruskom okupacijom.

Od početka opšte ruske invazije na Ukrajinu 2022. godine, pokriva vojne operacije, radeći na liniji fronta. Zajedno sa snimateljem Isajkom, autor je izvještaja s južnog fronta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније