Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Н1 [ R.B. ]

01. 12. 2023. 08:53 >> 08:53

LOŠE VIJESTI ZA TURISTE

Austrijska vlada uvela novu jednodnevnu vinjetu za auto-puteve

Austrijska vlada uvela je dodatnu jednodnevnu vinjetu za auto-puteve i brze puteve. Može se kupiti od danas, košta 8.60 eura i tokom decembra dolazi samo u digitalnom obliku. Od iduće godine jednodnevna vinjeta biće dostupna za kupovinu i kao naljepnica.

Najavljeno je i poskupljenje desetodnevne vinjete, koju uglavnom koriste turisti. Njena cijena će od 1. januara skočiti s 9.90 na 11.50 eura. Cijena dvomjesečne vinjete od iduće godine pada s 29 na 28.90 eura, dok cijena godišnje ostaje ista.

Od 22. novembra vinjete su dostupne i kao digitalne. To znači da vinjetu više nije potrebno fizički lijepiti na vjetrobran automobila, već će vaš registarski broj biti zabilježen u centralnom sistemu, a provjera se radi automatski. Online kupovina moguća je na web-adresi shop.asfinag.at.

Ako tokom trajanja vinjete promijenite automobil i registraciju – što nije rijedak slučaj kod ljudi koji koriste službene automobile – u sistemu možete aktuelnu vinjetu prenijeti na novu registraciju. To će vas koštati 18 eura, piše Index.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније