Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

26. 11. 2023. 16:31 >> 16:31

NAPADI NA KASARNE I ZATVORE

Uveden policijski čas u Sijera Leoneu

Naoružani napadači napali su danas vojne kasarne i glavne pritvorske centre Sijera Leoneu i tom prilikom oslobodili ili oteli zatvorenike, saopštio je portparol vlade ove male zemlje u zapadnoj Africi.

Napad je uslijedio odmah nakon što je napadnuta vojna kasarna u glavnom gradu zemlje Fritaunu.

Centri za pritvor su napadnuti baš u trenutku kada su se snage bezbjednosti borile da povrate mir tokom pucnjava u kasarnama, rekao je ministar informisanja Černor Bah.

"Napadači su sa lakoćom prodrli u zatvore, a neke zatvorenike su napadači oteli, dok su mnogi drugi pušteni", rekao je Bah.

Snage bezbjednosti uspjele su da "potisnu" napadače na periferiju grada gdje su se borbe nastavlle, dodao je on.

Predsjednik Sijera Leonea Julius Mada Bio je kao odgovor na situaciju proglasio policijski čas u cijeloj zemlji.

Sijera Leone, država u zapadnoj Africi, zapala je u političku krizu nakon predsjedničkih i opštih izbora u junu 2023. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније