Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Politika.rs ]

20. 11. 2023. 15:43 >> 15:47

PREDSJEDNIK SAD

Bajdenov rejting na istorijskom minimumu

Trenutni rejting američkog predsjednika Džoa Bajdena dostigao je najnižu tačku od početka njegovog predsjedničkog mandata, a više od polovine Amerikanaca nezadovoljno je načinom na koji Vašinton odnosi prema sukobu između Hamasa i Izraela, pokazuje najnovija anketa En-Bi-Si njuza.

Manje od godinu dana do predsjedničkih izbora 2024, samo 40 odsto američkih glasača odobrava ono što radi Bajden, dok 57 odsto ispitanika ne odobravaju njegov učinak.

Dok je Bajdenov ukupni rejting opao za samo jedan odsto u odnosu na septembarske brojke, do seizmičkog pomaka došlo je u podršci među glasačima starosti od 18 do 34 godine, koji je pao sa 46 odsto na 31 odsto.

U još jednom niskom nivou za Bajdena, samo 33 odsto Amerikanaca je zadovoljno njegovom spoljnom politikom, u odnosu na 41 odsto u septembru.

Kada je reč o sukobu između Hamasa i Izraela, koji je počeo početkom oktobra, samo 34 odsto odobrava način na koji se predsjednik SAD nosi sa krizom, dok 56 odsto ne odobrava.

Ljudi od 18 do 34 godine ponovo su bili najnezadovoljniji svojim predsednikom po ovom pitanju, sa nevjerovatnih 70 odsto onih koji su rekli da Bajden loše radi svoj posao.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније