Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ RTS ]

20. 11. 2023. 09:30 >> 09:30

PROBLEM SA JEMENSKIM POBUNjENICIMA

Tokio namjerava da direktno komunicira sa Hutima u vezi sa otetim brodom

Japan kaže da će se „direktno približiti“ jemenskim pobunjenicima Hutima koje podržava Iran nakon što su zaplijenili brod koji je djelimično u vlasništvu izraelskog biznismena i kojim upravlja japanska firma sa oko 25 članova posade.

Ministarka spoljnih poslova Joko Kamikava kaže da Tokio komunicira sa Izraelom, i apeluje na Saudijsku Arabiju, Oman, Iran i druge zainteresovane zemlje da snažno utiču na Hute da prevremeno puste brod i članove posade.

"Naša vlada će nastaviti da preduzima neophodne mjere u saradnji sa zainteresovanim zemljama, uzimajući u obzir situaciju“, dodala je Kamikava.

Portparol vojske Huta Jahja Sari rekao je da su pobunjenici u nedjelju zauzeli "izraelski brod".

Plovilo pod zastavom Bahama registrovano je na britansku kompaniju, koja je djelimično u vlasništvu izraelskog tajkuna Abrahama Ungara.

Brod je u trenutku otmice bio iznajmljen japanskoj kompaniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније