Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Н1

24. 08. 2023. 16:20 >> 16:24

OGLASIO SE STANO

"Teško provjeriti ruske izvještaje o smrti Prigožina"

Evropska unija je saopštila da je "teško provjeriti" izveštaje o tome da je šef Vagnera Jevgenij Prigožin poginuo u avionskoj nesreći u srijedu veče.

"Vidjeli smo izvještaj o avionskoj nesreći u kojoj je navodno poginuo Jevgenij Prigožin, šef grupe Vagner, zajedno sa članovima njegove pratnje i članovima posade", rekao je Peter Stano, glavni portparol EU za spoljnu politiku i bezbjednost, na brifingu za novinare, prenosi CNN.

"Ali opet, kao i mnoge druge stvari u Rusiji, ovo je veoma teško provjeriti, a samim tim i komentarisati“, dodao je Stano.

Rekao je da su "negativne akcije" Prigožina i grupe Vagner nadaleko poznate, ukazujući na njihovu umiješanost u rat u Ukrajini i njene operacije u afričkim zemljama.

"Gdje god su oni (Vagnerova grupa) bili prisutni, ostavili su trag kršenja ljudskih prava, međunarodnog humanitarnog prava. Mnogo je neodgovornosti, nejasna su pravila po kojima oni rade", rekao je Stano.

Na buduće operacije grupe neće uticati samo "navodna Prigožinova smrt", već i "događaji u junu" kada je grupa odlučila da krene na Moskvu u kratkotrajnoj pobuni, dodao je.

Stano je rekao da iako se EU nada da će "negativan uticaj" Vagnerovih operacija prestati, EU ima na umu da grupa plaćenika "nije povezana samo sa imenom njenog lidera".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније