Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ RTS ]

16. 08. 2024. 10:35 >> 10:35
Čitaj mi:

STANO

"Priština rizikuje da ostane sama ako ne bude slušala prijatelje i saveznike"

Portparol Evropske komisije (EU) Peter Stano istakao je da su EU, SAD, NATO i Velika Britanija jasno i nedvosmisleno rekli da je u interesu Prištine da "sluša prijatelje i saveznike" inače, upozorio je, rizikuje da ostane sama i napuštena.

Peter Stano je, na pitanje da prokomentariše izjavu predsjednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani koja je njegove izjave o mostu nazvala "rasističkim", rekao da EU nema ništa novo da kaže na temu ponovnog otvaranja mosta, kao ni na sve "nasumične komentare na koje se pozivate".

"Mogu samo da podsjetim sve one kojima je problem da slušaju i razumiju da su svi prijatelji i saveznici Kosova (EU, SAD, NATO, Velika Britanija…) rekli veoma jasno i nedvosmisleno da je u interesu Kosova da sluša prijatelje i saveznike, inače rizikuje da bude ostavljeno samo i da bude ostavljeno iza", rekao je Stano.

On je ponovio ono što je EU savjetovala Prištinu nekoliko puta, a to je da "dobro upravljanje znači da se doprije do zajednica na koje utiču određene odluke i da se angažuje s njima".

"Baviti se pitanjem mosta u okviru dijaloga uz podršku EU znači razgovarati o modalitetima implementacije sporazuma postignutih o mostu, a ne o novim sporazumima. Treba zaista slušati i pokušati razumjeti jednoglasne dobronamjerne savjete svih prijatelja i saveznika", poručio je Stano.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније