Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

08. 06. 2023. 08:40   >>  08:43

SUNAK OBJAVIO

Velika Britanija biće domaćin prvog svjetskog samita o vještačkoj inteligenciji

Velika Britanija će do kraja godine biti domaćin prvog svjetskog samita posvećenog vještačkoj inteligenciji, sa ciljem nalaženja svjetskog pristupa za ograničenje rizika vezanog za tu tehnologiju, objavio je sinoć u Vašingtonu britanski premijer Riši Sunak.

"Vještačka inteligencija ima neviđeni potencijal da transformiše naše živote na bolje. Ali moramo da se osiguramo da će ona biti razvijena i korišćena potpuno bezbjedno", rekao je Sunak koji je došao u posjetu Vašingtonu gdje treba da se sastane sa američkim predsjednikom Džoom Bajdenom.

"Nijesmo prestali da stvaramo kroz istoriju nove revolucionarne tehnologije koje smo koristili za dobrobit čovječanstva. To treba ponovo da ostvarimo", dodao je Sunak.

Samit treba da se održi na jesen i okupi zemlje koje imaju sličan pristup da bi se postavile osnove regulatornog sistema, rekao je portparol britanskog premijera.

Održavanje samita je u okviru želje Britanije da u njoj bude sjedište potencijalnog svjetskog regulatora vještačke inteligencije, što bi moglo da bude dovedeno u pitanje pošto su Evropska unija i SAD počele da razgovaraju o toj temi.

Sunak je rekao da Britanija ne rizikuje da bude isključena iz tih priprema i naglasio da treba imati povjerenja u Britaniju da bude lider kada je riječ o vještačkoj inteligenciji i da činjenice to potkrepljuju.

"Kad vidite broj kompanija, investirane iznose, kvalitet našeg istraživanja, niko nije na tom nivou među demokratskim zemljama, osim SAD, rekao je Sunak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније