Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М. [ Beta ]

11. 02. 2023. 14:15 >> 14:09

TEŠKO POGOĐEN ZEMLjOTRESOM

Gebrejesus stigao u grad Alep u Siriji

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus stigao je danas u sirijski grad Alep teško pogođen zemljotresom koji je razorio više regiona u Siriji i susjednoj Turskoj.

Gebrejesus je doputovao na aerodrom u Alepu, a namjerava da posjeti više bolnica i centara za smještaj sa ministrom zdravlja i guvernerom istoimene provincije, javila je zvanična sirijska novinska agencija Sana.

Šef SZO je rekao novinarima po dolasku na aerodrom da je stiglo i gotovo 37 tona hitnih medicinskih proizvoda.

"To će doprinijeti u hitnoj pomoći pogođenim ljudima", rekao je on i dodao da se radi o prvoj pomoći, a da će dodatnih 30 tona pomoći stići sjutra.

On je rekao da će SZO nastaviti da šalje pomoć posebno za zbrinjavanje trauma.

"Gebrejesusova posjeta je važna da konstatuje štetu izazvanu zemljotresom kao i nedostatak medicinske opreme i ljekova u bolnicama", rekao je sirijski ministar zdravlja Hasan al Gabah.

"Želimo da Tedros vidi realnost u bolnicama i šta im nedostaje po pitanju opreme", dodao je on.

Snažan zemljotres pogodio je u ponedjeljak u zoru Tursku i Siriju, a uslijedilo je više naknadnih potresa od kojih jedan gotovo jednake jačine nekoliko sati kasnije.

U potresu je stradalo više od 24.000 ljudi od kojih više od 3.500 u Siriji, najvećim dijelom na sjeveru zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније