Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ RTS ]

22. 02. 2023. 12:10 >> 12:04

ZEMLjOTRES

Broj stradalih u Turskoj i Siriji premašio 50.000

Broj poginulih u razornim zemljotresima koji su pogodili Tursku i Siriju, premašio je 50.000. Povrijeđeno je preko 125.000 ljudi.

Broj poginulih u dva snažna zemljotresa, koja su 6. februara pogodila jugoistok Turske, porastao je na 42.310, saopštila je turska Agencija za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama (AFAD).

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je tokom posjete pogođenim provincijama da je oko 115.000 ljudi povrijeđeno u zemljotresima, a da je 458.000 zgrada uništeno.

Prema turskoj Agenciji za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama (AFAD), registrovano je 7.184 naknadnih potresa od prvog snažnog zemljotresa 6. februara.

Broj poginulih u Siriji premašio 8.500

Broj poginulih u zemljotresu u Siriji premašio je 8.500, saopštio je direktor SZO za hitne slučajeve u regionu istočnog Mediterana Rik Brenan.

Prema zvaničnicima SZO, broj umrlih i dalje raste. Prema posljednjim izvještajima, na teritoriji pod kontrolom vlade život je izgubilo oko 4.000 ljudi, dok je oko 2.500 povrijeđeno. Broj poginulih na sjeverozapadu Sirije je oko 4.500, a povrijeđeno je 7.500 ljudi.

Snažni zemljotresi, jačine 7,7 i 7,6 jedinica Rihterove skale pogodili su Tursku i Siriju 6. februara, poginulo je više od 42.000 ljudi. Samo dvije nedjelje kasnije dva snažna zemljotresa, jačine 6,4 i 5,8 jedinica po Rihteru pogodila su tursku pokrajinu Hataj, a kako su javili lokalni mediji, u tim zemljotresima je u Turskoj i Siriji poginulo najmanje 11 ljudi.

Potresi se osjetili u Egiptu, Izraelu, Kipru, Libanu i Siriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније