Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.L.B./Beta ]

29. 01. 2023. 07:05 >> 07:07

OGLASIO SE SIN

Brazilski senator: Bolsonaro nema veze sa pokušajem državnog udara

Bivši brazilski predsjednik Žair Bolsonaro nema nikakvu odgovornost za pokušaj puča u Braziliji 8. januara, izjavio je danas njegov sin, senator Flavio Bolsonaro.

"Ne postoji ništa pravno što uključuje Bolsonara. Pravda nije mjesto za političko suđenje. On je veoma miran jer zna da ne postoji način da se poveže sa tim krivičnim djelom", rekao je senator i dodao da ne zna da li će se njegov otac vratiti u Brazil.

Nekoliko hiljada pristalica ekstremno desničarskog predsjednika Bolsonara, nezadovoljni što je poražen na predsjedničkim izborima, izašlo je 8. januara na ulice i upalo u državne institucije.

Demonstranti su nanijeli materijalnu štetu u Kongresu, Vrhovnom sudu i predsjedničkoj palati.

Brazilski sud odlučio je da Bolsonaro, koji je iz Brazila otišao u SAD 31. decembra, dva dana prije isteka svog mandata, bude uključen u istragu o upadu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније