Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ RSE ]

27. 01. 2023. 20:05 >> 20:00

ANKETE DAJU PREDNOST PAVELU

Drugi krug predsjedničkih izbora u Češkoj

Česi su u petak, 27. januara izašli na glasanje za novog predsjednika u drugom krugu. Biraju između penzionisanog vojnog generala i populističkog milijardera od kojih će jedan naslijediti kontroverznog Miloša Zemana. Pozicija predsjednika u Češkoj Republicije je uglavnom ceremonijalna.

General Petr Pavel i Andrej Babiš, koji je bivši premijer, prošli su u drugi krug glasanja jer niko od osam početnih kandidata nije dobio apsolutnu većinu u prvom krugu koji je održan prije dvije sedmice, 13. januara.

Ankete daju prednost Pavelu, nezavisnom kandidatu koji je u prvom krugu bio prvi s tijesnom većinom od 35,40 posto. Zatim ide Babiš s 34,99 posto. Troje drugih kandidata obećalo je podršku Pavelu prije glasanja koje je počelo 27. januara.

Gotovo 15.000 glasačkih mjesta je otvoreno u Češkoj u 14 sati na koje izlazi 8,25 miliona registrovanig birača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније