Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

П.Р. [ Beta ]

07. 11. 2022. 21:17 >> 21:15
2

MASK POZVAO AMERIKANCE

"Preporučujem da se glasa za republikanski Kongres"

Novi vlasnik Tvitera, milijarder Ilon Mask pozvao je Amerikance da glasaju za Republikansku partiju na sjutrašnjim izborima za Kongres, u ime jednakosti između izvršne i pravosudne vlasti.

"Podjela vlasti ograničava najgore ekscese, prema tome preporučujem da se glasa za republikanski Kongres, s obzirom da je predsjednik demokrata", napisao je danas u Tviter poruci novi vlasnik te društvene mreže, gdje ima 114 miliona pratilaca.

Mask je rekao da se obraća glasačima slobodnog duha, koji su prema njemu jedini sposobni da promijene većinu u Kongresu.

Maskova preporuka glasačima će sigurno povećati zabrinutost Amerikanaca koji strahuju da bi on mogao da koristi mrežu za političke svrhe.

Vlasnik Tesle i Spejseksa (SpaceX) obećao je da će Tviter ostati politički neutralan i da će na njemu moći da se iskazuju sva mišljenja.

Amerikanci sjutra glasaju na kongresnim izborima na sredini mandata predsjednika, kada će biti obnovljena mjesta u cijelom Predstavničkom domu, kao i trećina mjesta u Senatu, i oko 30 mjesta guvernera američkih država.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније