Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ. [ Beta/AP ]

07. 10. 2022. 13:39 >> 13:39

GRČKA

Vjetar ometa potragu za nestalim migrantima

Jak vjetar kod dva grčka ostrva na Egeju ometa danas napore obalske straže da nadje desetak migranata nestalih u brodolomima u kojima su poginule 23 osobe, saopštili su zvaničnici.

Gumeni čamac i jedrilica s migrantima potonuli su u posljednja dva dana kod ostrva Lezbos, u blizini obale Turske, i Kitire, južno od Peloponeza, a spašavanje preživjelih se nastavilo tokom noći kada su neki nađeni i sklonjeni na sigurno.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis okrivio je susjednu Tursku što nije spriječila da brodovi pretrpani migrantima napuste njenu obalu.

"Još jednom pozivam Tursku da sarađuje sa Grčkom kako bi zaustavila ove nemilosrdne mreže trgovaca ljudima u nevolji kako ne bi više ljudi gubili nepotrebno živote u Egejskom moru", rekao je on novinarima u Pragu gdje je na samitu EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније