Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ MINA ]

05. 10. 2022. 22:35 >> 22:43

IRAN

Bezbjednosne snage raspoređene na univerzitetima

Iranske bezbjednosne snage raspoređene su na univerzitetima u nekoliko gradova, pokušavajući da uguše proteste izazvane smrću Mahse Amini u pritvoru policije za moral.

Policija se locira u mjestima gdje se pobuna rasplamsala, u gradovima Urmia, Tabriz, Rasht i Teheran, a naročito oko univerziteta koji su posljednjih dana bili žarište protesta, navode svjedoci, prenosi Al džazira Balkans.

“Postoji mnogo bezbjednosnih snaga oko Teheranskog univerziteta, pa se čak i plašim da napustim kampus, jer mnogo policijskih kombija čeka napolju da uhapsi studente”, rekao je student u Teheranu.

Grupe za ljudska prava kažu da su hiljade uhapšene i stotine povrijeđene u obračunu snaga bezbjednosti, uključujući Basij, dobrovoljačku policiju povezanu sa Iranskom revolucionarnom gardom.

Te grupe procjenjuju da je broj poginulih preko 150.

Vlasti su prijavile brojne smrtne slučajeve među snagama bezbjednosti, optužujući strane protivnike, uključujući Sjedinjene Američke Države, za miješanje u destabilizaciju Irana

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније