Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ I. P. ]

28. 09. 2022. 17:23 >> 07:40
3

FON DER LAJEN

EU predlaže nove sankcije: Kremlj da plati za lažne referendume

Evropska unija (EU) je predložila niz novih sankcija Rusiji kao odgovor na takozvane "referendume" u četiri ukrajinska regiona.

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen predložila je danas novi paket sankcija Rusiji s ciljem da "Kremlj plati" za eskalaciju sukoba u Ukrajini zbog "lažnog" referenduma o prisajedinjenju četiri ukrajinske teritorije Rusiji.

„Ne prihvatamo lažni referendum i bilo kakvu vrstu aneksije u Ukrajini, i odlučni smo da Kremlj plati za dalju eskalaciju“, rekla je Fon der Lajen novinarima u Briselu.

Lideri bloka ranije su kritikovali „nezakonite“ glasove za aneksiju koje je Rusija održala u četiri okupirana regiona Ukrajine i njihove „falsifikovane“ rezultate, rekao je visoki predstavnik Unije za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj.

„EU osuđuje održavanje nelegalnih ‘referenduma’ i njihov falsifikovani ishod“, napisao je Borelj i dodao da je ovo još jedno kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, usred sistematskih kršenja ljudskih prava.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније