Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/I. P. ]

27. 09. 2022. 16:37 >> 16:34
1

NAKON REFERENDUMA

Kremlj: Mijenja se međunarodno-pravni status četiri oblasti

Kremlj je danas saopštio da će poslije referenduma o pridruživanju separatističke Donjecke (DNR) i Luganske republike (LNR), kao i Hersonske i Zaporoške oblasti, ove teritorije promokeniti svoj međunarodno-pravni status.

Poslije referenduma o pristupanju teritorija Donbasa i "oslobođenih teritorija Ukrajine" njihov pravni status će se "drastično promijeniti", što će povući određene posljedice po zaštitu građana, rekao je portparol predsjednika Rusije Dmitrij Peskov.

Na pitanje novinara da li će se situacija u Donbasu, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti popraviti poslije referenduma i da li će biti manje granatiranja Donbasa, Peskov je odgovorio da to zavisi od ukrajinske strane.

"Naravno, situacija će se radikalno promijeniti sa pravne tačke gledišta, sa stanovišta međunarodnog prava. Sa svim relevantnim posljedicama po zaštitu i bezbjednost ovih teritorija", odgovorio je Peskov.

Kremlj je ranije saopštio da će se nakon referenduma napad na te teritorije smatrati napadom na rusku teritoriju.

Na pitanje da li će biti donijeta odluka o stvaranju novog federalnog okruga, Peskov je rekao da Kremlj nikada ne najavljuje pojavu takvih predsjedničkih ukaza ili kadrovskih odluka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније