Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

20. 09. 2022. 08:57   >>  08:53

BORBA PROTIV DROGE

U Nigeriji zaplijenjeno 1,8 tona kokaina, petoro uhapšeno

Nigerijska agencija za borbu protiv droge zaplijenila je u skladištu u Lagosu rekordnih 1,8 tona kokaina čija vrijednost je procijenjena na 278 miliona dolara, kako je rečeno, u vjerovatno najvećoj zapljeni do sada u zemlji.

Pet osoba, upravnik skladišta i četvoro narko bosova među kojima jedan iz Jamajke, uhapšeno je u vezi sa drogom, javila je juče Nacionalna agencija za borbu protiv droge.

Prema navodima osumnjičeni su članovi međunarodnog kartela koji su praćeni od 2018. godine.

Agencija je navela da je droga pronađena na izolovanom imanju u Lagosu u neđelju u vrijeme kada je "kartel pokušavao da je proda kupcima u Eropi, Aziji i drugim đelovima svijeta".

Droga je držana u 10 putnih torbi i 13 bubnjeva, navela je agencija uz objavljenu sliku osumnjičenih i droge.

Agencija je navela da su hapšenja i zapljena "istorijski udarac narko kartelima i snažno upozorenje da će svi pasti ako ne shvate da se igra promijenila".

Prošle godine porastao je broj zapljena droge u Zapadnoj Africi, što ukazuje da su trgovci drogom pretvorili taj kontinent u centar za premještanje svojih ilegalnih proizvoda između Južne Amerike i Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније