Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ B.Č.J. ]

07. 09. 2022. 09:47   >>  09:44

JUŽNA KOREJA

U naletu tajfuna stradalo deset osoba

U naletu tajfuna koji je pogodio južnu obalu Južne Koreje stradalo je deset osoba, saopštile su jutros tamošnje vlasti novi bilans žrtava.

Tajfun praćen obilnim padavinama pogodio je početkom nedjelje Južnu Koreju. Smatra se da je to najjači tajfun koji je pogodio tu zemlju posljednjih nekoliko decenija.

Više od 4.700 ljudi primorano je da napusti svoje domove.

Tajfun je uništio oko 12.000 kuća i zgrada.

Gotovo 90.000 domova ostalo je bez struje širom zemlje. Iako je tajfun prošao, mnogi domovi i dalje nemaju električnu energiju, navele su vlasti.

Južnokorejske vlasti su prije naleta tajfuna iz predostrožnosti zatvorile više od 600 škola širom zemlje, a lokalne aviokompanije su otkazale oko 250 domaćih letova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније