Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ I. P. ]

24. 08. 2022. 16:42 >> 16:39
1

STRUČNJACI UPOZORILI

Evropu čekaju još tri sušna i topla mjeseca

Stručnjaci upozoravaju da bi toplotni talas koji je širom Evropske unije izazvao veliku sušu i šumske požare mogao da potraje još tri mjeseca.

"U zapadnom euro-mediteranskom regionu će vjerovatno biti toplo i sušno sve do novembra, posebno u Španiji i Portugaliji", navodi se u izvještaju za avgust programa EU "Kopernikus" za posmatranje Zemlje.

Skoro polovina EU je pod upozorenjem na sušu, a uslovi se pogoršavaju u Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Irskoj, Italiji, Luksemburgu, Holandiji, Portugaliji, Rumuniji i Španiji.

U izvještaju se takođe navodi rastuća opasnost od suše van EU - u Velikoj Britaniji, Ukrajini i Moldaviji.

Nedostatak kiše i niz toplotnih talasa od maja, dodali su, doveli su do suše i nižeg nivoa rijeka što je pogodilo i energetski sektor.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније