Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

T.G. [ Beta ]

16. 08. 2022. 21:47   >>  21:46

UZ ZABRINUTOST ZBOG NASILJA

Predsjednička kampanja u Brazilu zvanično počela danas

Brazilska predsjednička izborna kampanja zvanično je počela danas, a bivši predsjednik Luiz Inasio Lula da Silva vodi u anketama protiv aktuelnog predsjednika Žaira Bolsonara, uz sve veću zabrinutosti zbog političkog nasilja i pretnji demokratiji.

Da Silva, čiji je dvopredsjednički mandat trajao od 2003. do 2010. godine, već je počeo da nosi pancir tokom javnih nastupa.

On je jutros trebalo da govori u fabrici motora ali je policija tražila da otkaže događaj zbog bezbjednosnih razloga.

Umjesto toga, ljevičar će pokrenuti svoju sedmu kandidaturu za predsjednika u fabrici Folksvagena u Sao Bernardo do Kampu, industrijskom gradu izvan Sao Paula gdje je postao slavan kao sindikalni lider 1970-ih.

Bolsonaro ponovo posjećuje raskrsnicu u gradu Huiz de Fora gdje ga je napao psihički bolesnik tokom predizborne kampanje 2018. Ovog puta će ostati na kamionu umjesto u gomili.

Trka u najvećoj demokratiji Latinske Amerike je okršaj ova dva titana, a svi ostali kandidati znatno zaostaju. Za sada još nisu zakazane debate da Silve i Bolson.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније