Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/ M.L.B. ]

03. 08. 2022. 13:21 >> 13:18

POTPISUJE NAREDBU

Bajden će potpisati naredbu za olakšanje putovanja radi abortusa

Predsjednik SAD Džozef Bajden danas će potpisati izvršnu naredbu koja ima za cilj da ženama koje žele da izvrše abortus olakša da putuju iz jedne u drugu američku državu radi te procedure.

Naredba će omogućiti državama koje nijesu zabranile abortus da se prijave za izuzeća koja bi im pomogla da obave abortus ženama koje su doputovale iz druge države SAD, izjavio je viši zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman.

Naredbom se takođe pozivaju pružaoci zdravstvenih usluga da se pridržavaju federalnih zakona o zabrani diskriminacije i da pojednostave prikupljanje ključnih podataka o zdravlju žena.

Bajden učestvuje u pokretanju federalne radne grupe za pristup reproduktivnoj nezi, koju će predvoditi potpredsjednica SAD Kamala Haris.

Uredba koju će Bajden potpisati najnovija je u mjera njegove administracije za zaštitu prava na abortus.

Vrhovni sud SAD ranije ovdje godine je oborio presudu kojom je garantovano ustavno pravo na abortus u SAD na federalnom nivou.

Odluka suda omogućila je svakoj američkoj državi da sama odluči da li će i pod kojim uslovima dozvoliti abortuse.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније