Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

03. 07. 2022. 18:49   >>  18:46

U ITALIJI

Četiri planinara stradala nakon što se odlomio komad alpskog glečera

Veliki komad alpskog glečera otkačio se danas popodne i obrušio se niz padinu planine, povrijedivši više od deset planinara na popularnoj stazi na vrhu dok su najmanje četiri osobe poginule, prenijela je italijanska državna televizija.

Nacionalni spasilački korpus za Alpe napisao je na Tviteru da je u potrazi za povrijeđenima u području vrha Marmolada uključivala najmanje pet helikoptera i spasilačkih pasa.

Odvojeno, dispečeri za hitne slučajeve u sjeveroistočnoj Italiji objavili su na Tviteru da je oko 15 planinara bilo u pogođenom području.

Ledeni dio koji se odvojio poznat je kao serak, ili vrh glečera. Marmolada, koja se uzdiže oko 3.300 metara, najviši je vrh u istočnim Dolomitima.

Nema informacija šta je uzrokovalo da se dio leda odvoji i obruši niz padinu vrha, ali intenzivan toplotni talas koji je zahvatio Italiju od kraja juna mogao bi da bude faktor, rekao je portparol alpske spasilačke službe.

Povrijeđeni, među kojima je i jedna osoba u kritičnom stanju, prebačeni su u nekoliko bolnica u regionima Trentino-Alto Adiđe i Veneto, dodale su spasilačke službe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније