Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Slobodna Evropa /M.V. ]

19. 06. 2022. 22:44 >> 22:42

HONG KONG

Četiri člana nove administracije pod sankcijama SAD

Vlasti u Pekingu imenovale su 19.juna novu administraciju Hong Konga, u čijem su sastavu i četiri zvaničnika pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, prenio je Glas Amerike.  Zvaničnici pod američkim sankcijama su šef administracije Džon Li, ministar za bezbjednost Kris Tang, ministar za poslove sa kontinentalnom Kinom Erik Čang i glavni sekretar administracije Erik Čan.

Tokom predstavljanja novog kabineta 19. juna, Li je rekao da se "smije takozvanim sankcijama" i da na njih ne obraća pažnju.

"Neke siledžijske zemlje pokušale su da uplaše zvaničnike Hong Konga mjerama poput sankcija, posebno nakon neuspjeha njihovih planova da sabotiraju našu nacionalnu bezbjednost", rekao je Li.

Sjedinjene Države su uvele sankcije prema 11 zvaničnika Hong Konga i Pekinga prije dvije godine, nakon donošenja novog, strogog zakona o nacionalnoj bezbjednosti. Zakon je donijet posle velikih i ponekad nasilnih demonstracija pristalica demokratije u Hong Kongu 2019. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније