Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Bankar.me ]

25. 01. 2022. 13:27 >> 13:35

JAPAN

Tojota smanjuje proizvodnju zbog isporuke djelova

Tojota će u januaru obustaviti veći dio proizvodnje nego je nedavno najavljeno, budući da je zaraza kovidom-19 među radnicima u autoindustriji usporila isporuke dijelova, objavila je kompanija u ponedjeljak.

Zbog problema u isporukama, koji dolaze u vrijeme nestašice poluvodiča, planirana proizvodnja u ovom će mjesecu biti smanjena za 65 hiljada vozila, odnosno za 18 hiljada više nego je bilo najavljeno prošle sedmice, izjavio je portparol kompanije.

Kompanija će pokušati da nadoknadi izgubljenu proizvodnju u februaru, dodao je.

Iz Tojote je prošle sedmice objavljeno da očekuju da neće dostići zacrtanu godišnju proizvodnju od devet miliona vozila zato što ne raspolažu dovoljnim količinama čipova.

Poslovna godina u japanskom proizvođaču završava 31. marta, podsjeća Reuters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније