Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ I. P. ]

02. 10. 2021. 09:03   >>  09:04

PROŠLE GODINE

EU uvezla 2,9 miliona tona kafe

Evropska unija je prošle godine uvezla 2,9 miliona tona kafe u vrijednosti od 7,5 milijardi eura, objavio je Eurostat povodom današnjeg Međunarodnog dana kafe.

Najviše kafe uvezeno je iz Brazila, odakle je u EU stiglo 933.000 tona, odnosno 32 odsto od ukupnog izvoza van Evropske unije, a sljedeća na listi zemalja iz koje je uvezeno najviše kafe je Vijetnam sa 642.000 tona ili 22 odsto ukupnog uvoza.

Od svih zemalja EU, najveće količine kafe uvezene su u Njemačku, 1,1 miliona, zatim Italiju 559.000 tona i Belgiju 309.000 tona.

Kada je riječ o proizvodnji, u EU je lane proizvedeno više od 1,9 miliona tona od čega najviše u Italiji koja je proizvela 616.000 tona pržene kafe, a slijedi Njemačka sa 571.000 tona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније