Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

09. 08. 2021. 20:13 >> 20:14

BEZ DETALJA

Švajcarska potvrdila otmicu svog državljanina u Nigeriji

Švajcarske savezne vlasti potvrdile su danas omicu jednog od svojih državljana i njegovog vozača u Nigeriji, ali nijesu dale detalje oko te otmice.

Ovog vikenda nigerijska policija objavila je da su naoružani ljudi oteli švajcarskog državljanina u subotu na jugozapadu Nigerije, pošto su otvorili vatru na njegovu policijsku pratnju, ali tada Švajcarci nijesu mogli to da potvrde navodeći da se provjerava ta informacija.

U imejlu poslatom agenciji Frans pres švajcarsko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je otmicu švajcarskog državljanina i njegovog vozača tokom vikenda u Nigeriji.

Kako se navodi, ministarstvo i švajcarska ambasada u glavnom gradu Nigerije Abudži je u kontaktu sa lokalnim vlastima i dodaje da ministarstvo koordiniše aktivnosti sa raznim službama savezne administracije upućene u ovakve slučajeve.

Zbog zaštite ličnih podataka Bern ne daje dodatne informacije.

Strani državljani u Nigeriji ponekad su na meti otmica od teško naoružanih kriminalnih bandi koje operišu uglavnom na sjeverozapadu i u centralnom dijelu zemlje.

Te bande su ove godine uglavnom bile usmjerene na škole i univerzitete gdje sprovode masovna kindapovanja. Hiljadu đaka ili studenata oteto je od decembra, a većina je u međuvremenu oslobođena.

Pored bandita koji terorišu dio zemlje nigerijske bezbjednosne snage suočavaju se posljednjih 12 godina sa islamističkom pobunom na sjeveroistoku zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније