Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

17. 01. 2020. 09:03   >>  09:05

HAPŠENJA U PANAMI

Majka i šestoro djece bili žrtve sekte

Više tijela pronađeno je u masovnoj grobnici u autohtonom području Paname koje kontrolišu sekte. Riječ je o trudnici i njeno šestoro djece. Policija je uhapsila 10 osoba koje se sumnjiče za ovo višestruko ubistvo.

Zvaničnici su saopštili da su religiozni sektaši oteli i mučili stanovnike u regiji Ngabe-Bugle na sjeverozapadu Paname. U akciji je 15 osoba spašeno iz ropstva.

Vlasti vjeruju da je sekta izvela egzorcizam nad žrtvama.

Do sada je uhapšeno 10 osoba koje se sumnjiče za ovo višestruko ubistvo. Tužioci su izjavili kako istražuju slučaj, piše BBC.

Visoki tužilac Rafael Balojes rekao je da su masovnu grobnicu otkrili lokalci koji su upozorili nadležne prošlog vikenda te da je nekoliko porodica protiv volje zarobljeno u crkvi.

Tijela su pronađena u udaljenom području, 250 kilometara od Panama Citija, koje kontroliše religiozna sekta zvana "Novo svjetlo Boga".

"Izvodili su rituale unutar strukture i tu su ljudi držani mimo svoje volje i loše tretirani. Svi su obredi usmjereni na ubistvo ako se ne pokaju za svoje grijehe", rekao je Balojes.

Petnaest spašenih osoba imalo je višestruke povrede na tijelu. Među uhapšenim osobama je i jedan maloljetnik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније