Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

16. 10. 2016. 10:10 >> 09:48

GODIŠNJI SAMIT

Lideri grupe Briks o svjetskoj ekonomiji

Lideri zemalja članica grupe BRIKS, Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike, sastali su se danas u indijskoj saveznoj državi Goi na godišnjem samitu, na kojem razgovaraju o globalnoj ekonomiji.

 


 

Na samitu u gradu Benaulimu učestvuju kineski predsjednik Si Đinping, predsjednik Rusije Vladimir Putin, brazilski predsjednik Miše Temer i predsjednik Južne Afrike Džejkob Zuma, a Indiju će predstavljati premijer Narendra Modi.

Zemlje grupe BRIKS čine skoro polovinu svjetske populacije i četvrtinu ukupne globalne ekonomije i suočavaju se sa usporenim ekonomskim rastom, a svaka članica očekuje podršku ostalih za svoju politiku borbe protiv terorizma.

Očekuje se da će se učesnici samita založiti za veće investicije iz Kine, naročito za finansiranje infrastrukturnih projekata, a moguće je da će biti donijeta i odluka o ubrzanom finansiranju infrastrukture preko razvojne banke grupe BRIKS i Međunarodnog monetarnog fonda.

Lideri BRIKS grupe takođe bi mogli donijeti odluku o formiranju sopstvene kreditne agencije kako bi zemlje u razvoju imale pravičniji tretman u odnosu na ekonomije zapadnih zemalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније