Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

ТВЦГ

29. 11. 2023. 06:39 >> 06:58

VREMENSKA PROGNOZA

Na sjeveru povremeno snijeg, kiša na primorju

U Crnoj Gori pretežno oblačno, povremeno s kišom, kao i susnježicom i snijegom na sjeveru.

Na sjeveru će biti umjereno do pretežno oblačno, prijepodne povremeno susnježica i snijeg, u najnižim predjelima povremeno slabija kiša. Tokom dana biće uglavnom suvo. Popodne umjeren jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 0 do 8 stepeni.

Na jugu prijepodne ponegdje kratkotrajno kiša a u planinama slaba susnježica i slab snijeg. Tokom dana promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima i uglavnom suvo. Temperatura do 15 stepeni.

More će biti umjereno talasasto. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, naveče u skretanju na jugoistočni, umjeren do pojačan. Temperatura mora oko 17 stepeni.

Na sjeveru u četvrtak pretežno oblačno i toplije sa jakim južnim vjetrom. Popodne i naveče sa kišom, u planinama susnježica. U petak, oblačno, vjetrovito i osjetno toplije sa kišom i grmljavinom. Duvaće jak do vrlo jak južni vjetar sa olujnim udarima.

Na jugu, u četvrtak, promjenljivo do pretežno oblačno povremeno sa kišom, uglavnom kasno popodne i naveče. Tokom noći jača kiša. U petak oblačno, vjetrovito i nestabilno sa kišom i grmljavinom, povremeno jača kiša i obilnija količina padavina.

Duvaće jak na udare i vrlo jak južni vjetar uz obalu očekuju se olujni udari vjetra.

U petak zbog snažnog dejstva toplog južnog vjetra očekuje se neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine.

Prognoza za Evropu 

Visinski ciklon sa centrom u oblasti Baltika sa hladnom vazdušnom masom, u centralnim i sjevernim predjelima usloviće hladno vrijeme sa slabim snijegom. Prizemni ciklon na istoku Evrope donosi sniježne padavine.

Takođe, pokretni ciklon na jugozapadu i zapadu u regionu Španije u pravcu Francuske donosi kišu i pljuskove sa grmljavinom. Temperatura vazduha od ledenih minus četiri stepena u Moskvi do 21 u Atini.

Prognoza za Balkan 

Na sjeverozapadu i istoku Balkana više sunčanog vremena u središnjem dijelu pa prema sjeveroistoku više oblačnosti povremeno sa slabom kišom i snijegom. Na jugu, u oblasti Grčke, promjenljivo sa kišom i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura do 21 stepen.

Zanimljivost

U Baru 28. novembra 2010. godine izmjerena je najviša temperatura za današnji dan u Crnoj Gori od 23,5 stepeni, a temperaturna amplituda, kao razlika između najviše i najniže izmjerene temperature, samo za današnji dan na teritoriji Crne Gore iznosi 43 stepena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније