Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

13. 09. 2023. 06:41 >> 06:41

PROGNOZA

Sunčano i toplo, do 33 stepena

Na sjeveru Crne Gore, ujutru ponegdje po kotlinama magla ili sumaglica. Tokom dana pretežno sunčano i pravo ljetnje vrijeme. Na jugu, pretežno sunčano i toplo. Temperatura do 33 stepena.


Na sjeveru Crne Gore, ujutru ponegdje po kotlinama magla ili sumaglica. Tokom dana pretežno sunčano i pravo ljetnje vrijeme. Vjetar slab do umjeren i promjenljiv. Temperatura od 24 do 31 stepen.

Na jugu, pretežno sunčano i toplo. Poslijepodne ili krajem dana, umjerena, uglavnom visoka oblačnost. Vjetar slab do umjeren, južni. Temperatura do 33 stepena.
MORE, malo talasasto. Vjetar slab do umjeren uglavnom jugoistočni. Temperatura mora oko 24 stepena, a UV indeks oko 6 UV jedinica.

Crna Gora - naredna tri dana

Narednih dana: Na sjeveru, u četvrtak i petak promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima. U četvrtak ponegdje slaba kiša, a u petak popodne lokalno moguć i pljusak s grmljavinom. Temperatura u manjem padu.

Na jugu, u četvrtak promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, a u petak pretežno sunčano. Poslijepodne umjeren razvoj oblaka. Vjetar slab do umjeren, južni i jugoistočni, a u petak i zapadni. Temperatura u malom kolebanju.

Evropa:

Kiša sa zapada se postepeno širi prema centralnim oblastima, i duž istočne strane Skandinavije, dok će sunčano i toplo biti još iznad Mediterana, na jugu i većem dijelu centralne Evrope. Novi kišni talas postepeno će zahvatiti Britanska ostrva, a padavine su moguće i na sjeveroistoku i jugozapadu kontinenta. I dalje će najtoplije biti na jugu, jugoistoku i centralnom Mediteranu. Temperatura od 17 stepeni u Oslu, a u centralnim i južnim oblastima od 30 do 34 stepena.

Balkan:

Na Balkanu će i danas u većini predjela biti pretežno sunčano i prilično toplo. Ujutru po kotlinama i duž riječnih tokova magla, a u zapadnim i centralnim predjelima povremeno umjerena, a krajem dana i povećana oblačnost, ali uglavnom bez kiše. Temperatura od 28 u Ljubljani do 34 u Beogradu.

Zanimljivosti: Najtopliji 12. septembar u Crnoj Gori bio je 2020. godine s temperaturom od 36,5 stepeni, koliko je bilo u Podgorici. Na jugu, ovih dana, temperatura prelazi 30 stepeni. A najtopliji 12. septembar na primorju bio je 2020. godine s temperaturom od 35 stepeni, koliko je bilo u Herceg Novom i Ulcinju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније