Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ RTS ]

11. 09. 2024. 10:01 >> 10:01

POLICIJA I HAPSILA

Trinaesti dan blokade srpskih institucija na Kosovu

Prištinska policija trinaest dana blokira zgrade srpskih institucija na sjeveru Kosova. Više stotina zaposlenih i dalje ne može na svoja radna mjesta. Četvorica mladića srpske nacionalnosti uhapšena su u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je juče da će se obratiti u roku od 72 časa i da je sada potpuno jasno da Aljbin Kurti želi uništenje i progon srpskog naroda.

Blokada privremenih organa u opštinama na sjeveru Kosova traje od 30. avgusta.

Četvorica mladića srpske nacionalnosti uhapšena su juče u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. Mladićima je određeno zadržavanje do 48 sati poslije čega će biti izvedeni pred tužioca.

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je, poslije sastanaka sa Miroslavom Lajčakom i Kristoferom Hilom, da će se obratiti u roku od 72 časa i da je sada potpuno jasno da Aljbin Kurti želi uništenje i progon srpskog naroda.

Kfor je saopštio da će nastaviti da "doprinosi bezbjednom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu i slobodi kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno".

"Po pitanju potencijalnog otvaranja mosta na rijeci Ibar u Mitrovici za vozila, naš stav je bio transparentan i dosljedan sve vrijeme. Svaka odluka u ovom pogledu mora biti donijeta kroz dijalog i uz blagovremenu i efektivnu koordinaciju sa međunarodnom zajednicom", navode iz Kfor-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније