Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ Portal RTCG ]

03. 07. 2024. 11:19 >> 11:23
21

PREDSJEDNIK SRBIJE

"Nisam inicirao rezoluciju o Jasenovcu, Mandića nijednom nisam pozvao"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da nije inicirao da crnogorski parlament usvoji Rezoluciju o Jasenovcu.

Vučić je takođe upitao predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i premijera Milojka Spajića da li je on bio idejni tvorac rezolucije o genocidu u Jasenovcu i da li je vršio pritisak na njih da se taj dokument usvoji u crnogorskom parlamentu.

"Molim ih da izađu u javnost i da objasne svojim hrvatskim i zapadnim prijateljima, kojima se izvinjavaju danonoćno, objašnjavajući da je to velika greška, da mi kažu zašto su tu grešku počinili i da objasne ljudima da su se šalili kad su govorili da sa tim ima veze Beograd i ja lično", kazao je Vučić na konferenciji za medije.

Vučić je ironično kazao da on uvijek mora da bude krivac za sve, pa tako i za usvojenu Rezoluciju.

"Nijednom ih nisam pozvao, a Srbija uvijek mora da bude krivac", rekao je Vučić na sjednici proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije

Vučić takođe tvrdi da je pitao Spajića šta će biti sa rezolucijom.

"Kad sam vidio Spajića, pitao sam ga šta će te da radite s tim. Rekao mi je: "Usvajamo, najnormalnije", tvrdi Vučić.

Vučić je takođe kazao da nijednom nije pozvao lidera Nove srpske demokratije i predsjednika Skupštine Andriju Mandića oko rezolucije.

"Vidite kako je sa lažovima, morate da pronađete krivca", dodao je on. 

Vučić je upitao i da li se crnogorski lideri stide rezolucije koju su donijeli.

"Ne mislim da je loša. Što se tiče Hrvatske želim im još mnogo tekstova, što više pišu biću uvjereniji da radim dobar posao za svoju zemlju. Ponosan sam na to što imam dovoljno snage, energije i hrabrosti da im se suprotstavim", rekao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније