Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ R.B. ]

23. 06. 2024. 07:47 >> 07:47

JENČA NA KOSOVU

Pomoćnik sekretara UN: Podržavamo dijalog Beograda i Prištine

Pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za Evropu Miroslav Jenča posjetio je Sjevernu Mitrovicu i Prištinu i saopštio da UN podržavaju dijalog Beograda i Prištine kojim posreduje Evropska unija.

On je na platformi Iks (X) poslije susreta sa zamjenicima premijera Kosova Besnikom Bisljimi i Emilijom Redžepi u Prištini kazao da se razgovaralo o dijalogu između Kosova i Srbije i istakao važnost izgradnje međusobnog povjerenja među svim zajednicama i poštovanja ljudskih svih na Kosovu.

"Razgovarali smo o najnovijim dešavanjima u dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU, koji podržavaju UN. Istakao sam važnost međusobnog povjerenja među svim zajednicama i poštovanja ljudskih svih na Kosovu", napisao je Jenča.

Pomoćnik generalnog sekretara je zatim posjetio Sjevernu Mitrovicu nakon čega je napisao da je u tom mjestu imao detaljan razgovor sa predstavnicima političkog i civilnog društva iz različitih zajednica.

"Razgovarali smo o aktuelnim izazovima ljudi na sjeveru Kosova i načinima na koji UN može da dalje podrži međuetničku izgradnju povjerenja, mira i dijaloga", napisao je Jenča.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније