Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.L.B./Beta

12. 06. 2024. 22:46 >> 22:47
Čitaj mi:

poslije drugog kruga izbora

Gradonačelnica Pariza odložila svoje kupanje u Seni

Gradonačelnica Pariza, socijalistkinja An Idalgo je do poslije drugog kruga parlamentarnih izbora 7. jula odložila svoje kupanje u gradskoj rijeci Seni, obećano za 23. jun kao "istorijski zaron" čime je htjela da svima pokaže da je ta rijeka čista za sve, te i za ljetošnje Olimpijske igre.

"Neće to biti 23. juna. Daćemo sebi vremena da prođemo kroz parlamentarne izbore. Ali, kupanja će svakako biti prije Igara", izjavila je Idalgo.

Još prije iznenadnog raspuštanja Skupštine koje je u nedjelju objavio predsjednik Francuske Emanuel Makron, 23. jun više nije bio relevantan za kupanje gradonačelnice zbog "obilnih kiša u maju i veoma jakog toka rijeke", ukazala je gradska uprava početkom juna.

Ceremonija otvaranja Igara koje će trajati od 26. jula do 11. avgusta, biće na Seni, a u vodi te rijeke u čije čišćenje su uložene 1,4 milijarde eura, uskočiće takmičari u triatlonu, plivačkom maratonu i paratriatlonu.

Ali, ipak ostaje neizvjesnost za održavanje olimpijskih takmičenja na Seni zbog kvaliteta njene vode koji još od 2023. ne odgovara evropskim standardima zbog obilja dvije fekalne bakterije u njoj što se svakodnevno provjerava.

Nedavno je počelo korišćenje "retenzija" - bazena za zadržavanje kišnice i otpadnih voda, ali u slučaju jake kiše neprečišćena voda može da se prelije iz njih u rijeku i donese zagađenje koje bi onemogućilo kupanje.

Za ljeto 2025. godine u Parizu je planirano otvaraje tri javna kupališta na Seni, od kojih jednog nedaleko od Ajfelove kule.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније