Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ Politika.rs ]

08. 04. 2024. 21:39 >> 15:46
17

Ohridskog i Briselskih

Vučić: Priština nije ispunila nijednu tačku iz sporazuma

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je večeras predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu u Jelisejskoj palati da prištinska strana nije učinila ništa i da nije ispunila nijednu tačku ni iz Ohridskog, niti iz prvog i drugog Briselskog sporazma.

Vučić je na zajedničnoj konferenciji za novinare u Parizu prenio i da će večeras, kako je rekao, imati želju da razgovara sa Makronom o Savjetu Evrope i onome što treba da se dogodi na teritoriji Francuske povodom 75-godišnjice osnivanja Savjeta Evrope.

"Rekli ste da su obje strane po nešto učinile. Da niste pomenuli, ne bih o tome govorio. Nijesu obje strane učinile, jedna strana nije učinila ništa. Ne samo da nije ispunila nijednu tačku ni Ohridskog, ni prvog ni drugog Briselskog sporazuma već ta jedna strana je napravila izbore sa izlaznošću od 3,4 odsto, zatim ste nam vi rekli i ja sam poslušao, potpisujte peticiju, biće dovoljno da se raspišu izbori. Oni nam ni posle toga ne daju izbore, sprovode eksproprijaciju na sjeveru Kosova i tu dovode svoje policajce i vojnike, iako nemaju pravo", rekao je Vučić.

On je kazao da se "i dalje ne vodi nikakava istraga protiv onih koji su pucali u našu djecu samo zato što su nosili Badnjak, i dalje se ne vodi istraga povodom svih ranjavanja Srba i svi pominju samo Banjsku".

Kako je rekao, pitanje dinara je pitanje sudbinskog opstanka srpskog naroda na Kosovu.

"Što se tiče Ohridskog sporazuma, Srbija je ispunila već tri stvari, iako nije morala nijednu. Bio je dogovor i svi smo razgovarali o tome da najprije mora da bude ispunjena ZSO koja nije pomjerena sa mrtve tačke, a Srbija je od ličnih karata, tablica, tzv. carinskih pečata... sve je to ispunila", rekao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније